2019 jedným slovom: Obohacujúci

Na začiatku roku som nečakal, že prejdem cez dve práce. Nebojte sa do niečoho skočiť, často aj po hlave, keď z toho máte dobrý pocit. Ale čo keď je to opačne?

Mana bola veľká zmena. Počítal som s tým, že to nebude easy. Po 9 rokoch noví ľudia, nová náplň práce, nová firemná kultúra… nakoniec som sa rozhodol po pol roku to ukončiť, nekliklo to tak, ako som čakal a myslím, že sme postupom času mali od seba iné očakávania. Napriek tomu som za túto skúsenosť veľmi vďačný, vážim si to, že som tam mohol byť. Veľká škola aj pre marketing – vlastný produkt, vlastný brand, FMCG potraviny, globálne ciele, veľmi rýchlo sa meniace prostredie, prechod firmy z cca 50 ľudí vyššie, zavádzanie nových procesov, pri držaní / nastavovaní kultúry, atď atď. Na prvú to vyzerá ako krátka skúsenosť, ale naučil som sa veľmi veľa. Nevyšlo to, ale taký je život, Jakubovi & spol. držím palce.

V lete som si naplánoval off, s tým, že si budem hľadať ďalšie pôsobenie. Odbočím – dlhé off som si mal dať hneď po Martinuse, aspoň 3-4 týždne. Okolnosti to vtedy úplne nedovolili, ale končiť po takej dobe, končiť Vianocami v ecommerce (každý v eshope vie, o čom hovorím) a potom ísť hneď od januára do nového pôsobiska – chcelo to pauzu, jak letná príprava medzi sezónami 🙂 Každopádne, v lete už som si pauzu naplánoval. Po tom, čo som postol status na LinkedIn, že som voľný, sa to celkom rozbehlo a bol som v kontakte s viacerými firmami v podstate celé leto. Dovolím si tvrdiť, že ak ste dostatočne open-minded, aj pohovory, nezávislé pracovné kávy a pokecy, vám môžu dať strašne veľa. Je to vynikajúca škola. Jasné, niekde by ste veľmi chceli a nevýjde to, inde by ste chceli menej, ale pri tom oni by chceli vás, inde by aj sadla chémia, ale nie je dobrý timing.. o tom je ale celý život 🙂 

Nakoniec som sa dohodol so Slido, kde som našiel perfetkných naskillovaných ľudí a fakt skvelú firemnú kultúru. Je to opäť niečo nové, SaaS firma, svetový úspešný produkt, B2B marketing, veľké ambície.. teším sa a chcem prispieť k realizácií všetkých plánov, čo máme na rok (nielen) 2020.

Na začiatku roku som nečakal, že prejdem cez dve práce. Nebojte sa do niečoho skočiť, často aj po hlave, keď z toho máte dobrý pocit. Ale rovnako nemajte strach čokoľvek skončiť, ak máte už nejeden piatok feeling, že to nie je ono. Stretávam veľa z vás, mojich kamošov alebo známich, ktorí ste zaseknutí na jednom mieste, chceli by ste zmenu, ale bojíte sa ju spraviť. Tak sa nebojte. Je to až prekvapivo obohacujúce.

Čo ci chcem pamätať z 2019?

Filmy
Parazit
Free Solo

Seriály
Spy (Netflix)

Hudba
Jesus is King / Kanye West (úlet)
Muse koncert Live Praha
Vivaldiano Live Praha

Závody
Snáď každý druhý! 
Seisseralm Halbmarathon
Třeboň Půlmaraton (PB)
Firenze Marathon 2019 (PB)

Knihy
Walter Isaacson – Leonardo da Vinci
James Clear – Atomic Habits (mind-blowing)

Education
MiniMBA in Marketing with Mark Ritson (veľmi odporúčam!)

Jedlo
Večera vo Väkst Copenhagen (áno, v Kodani sa chodí hlavne do Noma, ale tam sme sa nedostali, myslím, že toto je skvelá, aj dostupnejšia alternatíva 😉

Zážitok
PSG – Manchester United 1:3, naživo v Parc de Princes. Jeden z najväčších obratov v histórií Ligy Majstrov. Príde mi neuveriteľné, že sa to stalo (vzhľadom na súčasnú formu United) a ešte neuveriteľnejšie, že som tam mohol byť.

Cestovanie
Po dlhých rokoch som prvýkrát neletel ani do Ázie, ani do Ameriky… aspoň miniatúrny príspevok pre planétu. Inak odporúčam Kodaň, s denným výletom cez most vlakom do Malmo. Skvelý bol Rím, kde sme so sestrou zobrali rodičov k 60ke. Konečne a prvýkrát som bol viac ako na deň vo Florencii, na maratón, ale aj tak krásne prázdne mesto na konci novembra. Prvýkrát v Afrike – splnený niekoľkoročný bucket list s Marrakechom. No a samozrejme hory – Solden s Baru, Val Gardena a leto, aj záver roku v Tatrách.

P. S. Ak chcete už dlhšie spraviť zmenu, ale neviete sa rozhýbať… napíšte mi, môžeme dať kávu a rád vám pozdieľam moju persepektívu.

P.S.2 Tieto zápisky boli spísané do Notes 13.1.2020, ale odložené na publikovanie… Tá karanténa ma snáď naučí neodkladať v podstate hotové veci 😉

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *